Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ζητήματα κοινωνικής ένταξης μεταναστών
Βιβλίο Μετανάστευση >> Κοινωνιολογία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Αντώνιος Κόντης () Ιωσηφίδης, Θεόδωρος (Iosifidis, Theodoros) Λαυρεντιάδου, Μάρη (Lavrentiadou, Mari) Παπαδοπούλου, Δέσποινα B., 1964- () Σαμπατάκου, Ελένη - Ανδριανή (Sampatakou, Eleni - Andriani)
Επιμελητής: Αντώνιος Κόντης ()
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-02-2329-3 Εκδόσεις Παπαζήση 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 832
Η έννοια του κοινωνικού κεφαλαίου, όπως και η έννοια της παγκοσμιοποίησης, αποτελεί μια μορφή επιστημονικής επανάστασης και λειτουργεί ως μεθοδολογική διασύνδεση μεταξύ κοινωνικών επιστημών, κυρίως μεταξύ οικονομικής επιστήμης (συμβολή στην ανάπτυξη, ατέλειες της αγοράς, συναλλακτικό κόστος), πολιτικής επιστήμης (θεσμοί, πολιτική συμπεριφορά) και κοινωνιολογίας (αξίες, νόρμες). Εστιασμένα στην σχέση κοινωνικού κεφαλαίου και ενσωμάτωσης τα κείμενα του παρόντος τόμου προσφέρουν αξιοσημείωτα εμπειρικά ευρήματα αλλά και γόνιμο έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση του σχετικού ερευνητικού πεδίου.

Δεδομένου ότι οι μετανάστες δεν είναι απλώς εργατικό δυναμικό αλλά άνθρωποι, συχνά με προοπτική εγκατάστασης στην χώρα υποδοχής. Η σταθεροποίηση της ποσοτικής και ποιοτικής σύνθεσης του μεταναστευτικού αποθέματος στην Ελλάδα μετατοπίζεται το ερευνητικό ενδιαφέρον από τους προσδιοριστικούς παράγοντες των μεταναστευτικών εισροών στη διαδικασία και κατάσταση ένταξης των μεταναστών στη χώρα υποδοχής.

Στον παρόντα τόμο εξετάζεται η σχέση κοινωνικού κεφαλαίου και μεταναστευτικής διαδικασίας, η σημασία της παραχώρησης της ιθαγένειας σε αλλοδαπούς στο πλαίσιο μιας ενεργητικής δημόσιας πολιτικής ένταξης μεταναστών και η θεματική και χρονική ακολουθία του συγγραφικού, και συνεπώς του ερευνητικού, ενδιαφέροντος των μελετητών του μεταναστευτικού φαινομένου, και ειδικότερα της διαδικασίας και κατάστασης ένταξης, στην Ελλάδα την τελευταία περίοδο. Η σχετική συζήτηση βασίζεται στη συγκριτική μελέτη δύο κύριων εθνικών ομάδων αλλοδαπών στην Ελλάδα - Αλβανοί και Πόντιοι -, καθώς και εθνικών μεταναστευτικών πολιτικών ευρωπαϊκών κρατών σε σχέση με την ελληνική.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα